Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27651 • Коментари 1385 |
Храните, които подобряват паметта и концентрациятаот 15-04-2015 12:44Голяма част от хората биха искали да имат по-добра памет, за да могат по-лесно да свързват имената с лицата около себе си. Запомнянето на важните служебни задачи понякога е част от характеристиката на добрия служител и често води до бързо развитие в професионален план, а и до по-добро заплащане. Съществуват много трикове за подобряване и упражняване на паметта, с които лесно бихте могли да се заемете, но един от най-простите и лесни начини да подобрите своите концентрация и памет е като започнете да се отнасяте сериозно към храната, която приемате. Омега-3 мастни киселини. Голяма част от мозъка е изградена от омега-3 мастни киселини. Консумирането им повишава неговата активност и благоприятства за правилното му функциониране. Това води до подобряване на паметта и повишаване на уменията за концентрация. Основен източник на омега-3 мастните киселини е рибата, особено сьомгата, скумрията, херингата и рибата тон. Добре е рибата да присъства в менюто ви поне два пъти седмично, ако искате да подобрите своята памет. Антиоксиданти. Антиоксидантите също помагат за подобряване на паметта и концентрацията, тъй като работят за отстраняването или намаляването на броя на свободните радикали, които се образуват в тялото с напредването на възрастта. Свежите, цветни зеленчуци съдържат големи количества антиоксиданти. Брюкселското зеле, броколите, цвеклото, авокадото и червените чушки съдържат високи нива на антиоксиданти. Добавете ги към вашата ежедневна диета, за да подобрите своите памет и концентрация. Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : sixking • 0 коментара • 773 прочитания • 263 уникални таг : подобряване на паметта по-добра памет полезни храни за мозъка храна за мозъка |